Els 7 passos per obtenir una perfecta emulsió de la llet

Més de la meitat dels cafès al nostre país se serveixen amb llet. Aquest és un motiu suficient com per adonar-nos de l’important que és fer un bon tractament i emulsió de la llet abans de servir-la als nostres clients. A continuació us expliquem, de manera breu i senzilla, els 7 passos necessaris per emulsionar la llet:

1 – Primer de tot, obrim el vaporitzador perquè s’expulsi l’aigua que es pugui haver condensat al seu interior, tenint molta cura en tot moment de no cremar-nos amb el vapor.

2 РOmplim la gerra fins a la meitat o un ter̤, segons la necessitat, amb llet.

3 – Col·loquem el tub del vaporitzador dins la gerra de llet de tal forma que només el filtre del tub quedi submergida en el líquid.

4 – Obrim el vapor completament.

5 – Inclinem la gerra de manera que el filtre del vaporitzador (que està sota la superfície) apunti cap a un lateral de la gerra. Amb això aconseguim generar un remolí a la llet i el xiuxiueig característic de cremar la llet, que anirà evolucionant.

6 – Mantenim la llet en rotació amb el filtre prop de la superfície, controlant sempre que la temperatura de la llet no pugi mai als 70ºC.

7 – Tanquem el vaporitzador, alhora que portem el tub del vaporitzador fins al fons de la gerra.

Després d’aquest últim pas ja tindrem la crema de llet preparada per al cafè. Això sí, no ens hem d’oblidar de netejar amb un drap humit el tub després de cada ús, tenint molta cura amb les cremades, ja que està molt calenta.