Els millors cafès de Paris

Els millors cafès de Paris
Els millors cafès de Paris
Els millors cafès de Paris
Els millors cafès de Paris
Els millors cafès de Paris

Qui no ha desitjat mai refugiar-se a les cafeteries centenàries de Paris? Són llocs emblemàtics, bressol de grans escriptors, artistes i intel·lectuals. Terrasses on poder deixar passar les hores mentre contemples l’encant dels carrers parisencs i els seus eclèctics personatges. Avui us descobrim algunes de les millors cafeteries parisenques on prendre un bon espresso.

CAFÈ DE FLORE

Sens dubte, un dels cafès més cèlebres de París. Situat en el número 172 del Boulevard Saint-Germain, el centenari Cafè de Flore ha estat el bressol del moviment existencialista i testimoni d’interminables converses entre artistes i intel·lectuals de totes les èpoques. Alguns dels seus clients habituals van ser Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Margherite Duras o Guillaume Apollinaire, entre altres. Tots ells van ser consumidors habituals del vi de Pouilly, la beguda estrella de la casa.

CAFÈ DE LA PAIX

Situat en l’IX Districte de París, entre l’encreuament del Bulevard des Capuchines i la Plaça de l’Ã’pera, aquest reconegut cafè data de 1862. Construït per l’arquitecte Charles Rohaut de Fleury, també autor del Grand-Hôtel de la Paix, va ser declarat monument històric pel govern francès el 1975. Degut a la seva proximitat amb l’Ã’pera de París, el Cafè de la Paix va atreure a clients molt famosos, com Émile Zola, Guy de Maupassant, Jules Massenet o Piotr Ilich Chaikovski.

CAFÈ LES DEUX MAGOTS

Des de la seva inauguració el 1873, aquest cafè va ser el punt de trobada de surrealistes i existencialistes com Picasso, Jean Giraudoux o Elsa Triolet. Avui dia, asseure’s a la seva terrassa i contemplar els voltants de la plaça St-Germain-des-Prés, mentre et prens un cafè amb pastes o una baguette de llard, és un dels màxims plaers a l’hora de viatjar a París. Per cert, el nom del local fa al·lusió a dues estàtues de fusta que es troben en el seu interior.

CAFÈ ANGÉLINA

Situat a la Rue de Rivoli 226, el Cafè Angélina va ser inaugurat el 1903 per Antoine Rumpelmayer. Des de llavors, aquest establiment ha estat sinònim de sofisticació i elegància. A la seva època, tota l’aristocràcia parisenca es donava cita en el seu saló. El seu interior està dissenyat per l’arquitecte de la Belle Epoque Edouard-Jean Niermans, l’estil del qual té un refinament que ja va enlluernar a personatges com Coco Chanel o Marcel Proust.

CAFÈ LE PROCOPE

Le Procope és un dels cafès-brasserie més antics i emblemàtics de la capital francesa. Situat a la rue de l’Ancienne-Comédie 12, ha estat des de sempre un punt de trobada d’artistes i intel·lectuals, com Voltaire i Rousseau. De fet, es tracta del primer cafè literari que es coneix. Explica la llegenda que entre les seves parets Diderot va concebre la seva Encyclopédie i Benjamin Franklin va redactar la Constitució dels Estats Units.