Recepta per a fer granissat de cafè

Amb la calor de l’estiu el que mes ve de gust és una beguda ben freda i refrescant. I què millor que un bon granissat de Café Saula. Per això, avui us oferim una recepta molt fàcil que es pot fer de forma ràpida a casa i que farà les delícies de tota la família.
Per a començar, cal fer un bon cafè, com el Café Saula Premium Orgánic, a la cafetera italiana. Una vegada estigui llest, col·loca un cassó al foc i aboca 100ml d’aigua amb tres cullerades de sucre. Remou bé la mescla amb una cullera i deixa-la coure a foc lent durant 10 minuts fins que el sucre es dissolgui i s’obtingui una espècie de xarop de to clar.

Quan estigui llest, retira el cassó del foc i afegeix el cafè que has preparat anteriorment amb la cafetera italiana. Si vols que el granissat estigui una mica més dolç, li pots afegir mitja cullerada de canyella. Seguidament barreja tots els ingredients i aboca el líquid resultant en un tupper i introdueix-lo en el congelador.

Cal deixar el tupper en el congelador durant 30 minuts i, una vegada transcorregut aquest temps, es pot retirar i començar a trencar els cristalls de gel que s’han format amb una forquilla. Després d’aquest procés, cal tornar a introduir-lo dins del congelador i tornar a repetir el procés cada 30 minuts, fins que vegis que té la textura de granissat. O dit d’una altra manera: quan vegis que hi ha petits cristalls de gel de color marró clar.

I ja estarà llest per a gaudir! Si vols, pots servir-ho amb nata muntada o una bola de gelat de vainilla i uns grans de cafè de decoració. Èxit assegurat!