3 secrets per prendre cafè… i poder dormir a les nits

Si ets dels qui no s’imaginen una vida sense cafè, però tens certes dificultats a l’hora d’agafar el son, aquest post és per a tu. I és que, encara que el cafè tingui infinits beneficis per a la nostra salut, també pot repercutir en el nostre somni nocturn. I com a ningú li agrada passar-se nits d’insomni comptant ovelles, a Cafè Saula us deixem 3 consells per poder seguir prenent cafè sense sorpreses al final del dia.

1. Vigila les hores de consum de cafè

Encara que la creença popular digui que, per estar el màxim d’actius, el cafè s’ha de prendre al despertar-nos, la realitat és una mica diferent. Segons estudis científics, les millors hores per prendre cafè són entre les 10 i les 12 del migdia i des de les 2 fins a les 5 de la tarda. D’aquesta manera, la cafeïna compleix l’objectiu de mantenir-nos desperts durant el dia i no l’acumula, la qual cosa provocaria que interferís amb el nostre cicle de somni. Per descomptat, més tard de les 5 l’ideal és prendre’s el cafè descafeïnat.

2. Prendre cafè abans de la migdiada

Aquí va un altre secret: prendre el cafè abans d’una breu migdiada de 15 minuts garanteix un somni del que ens despertarem amb l’energia suficient per afrontar la tarda. Això s’explica perquè, malgrat que la cafeïna trigui 45 minuts a ser completament ingerida, només calen 15 minuts perquè comenci a fer efecte.

3. Buscar la foscor per combatre l’insomni

Si encara que hagis pres el cafè a les hores adequades, t’hagis passat al descafeïnat a partir de les 5 i hagis fet una breu migdiada reparadora, segueixes tenint insomni a la nit, tenim una solució. Una manera de contrarestar l’efecte de la cafeïna és intentar envoltar-se de la menor quantitat de llum possible. I és que tenir molta llum al voltant durant les hores prèvies a dormir desconcerta al nostre rellotge intern, donant-li a entendre que és de dia. Millor que el dormitori estigui a les fosques o amb la llum molt atenuada. Ah! I això sí, apagueu les pantalles de mòbil, doncs contribueixen a “despertar” el cos, en comptes d’adormir-lo.