5 formes de reutilitzar el cafè

El cafè no només és una beguda que ens encanta, sinó que a més ens permet ser persones ecològiques, ja que es poden reutilitzar les restes de cafè per a una gran varietat d’usos. Ja sigui per utilitzar-ho com ambientador de nevera, compost per al jardí o inhibidor de pols per a la xemeneia, els seus usos són il·limitats. Et donem algunes idees:

1. Eliminar les males olors de les mans

Quan cuinem, de vegades hem de manipular aliments com els alls, el coriandre o el salmó. Uns productes que solen deixar la seva impremta a les mans amb una olor difícil d’eliminar. Una bona opció és agafar un grapat de cafè usat i fregar-lo per les mans. Després només caldrà esbandir-se amb aigua tèbia i desapareixerà tota l’olor.

2. Ambientador de nevera

La mescla de productes que es posen a la nevera de vegades produeixen una olor desagradable. Per evitar-ho, pots agafar els pòsits de cafè i posar-los en un got dins de la nevera. D’aquesta manera s’absorbiran les males olors i la nevera desprendrà una lleugera aroma a cafè.

3. Fer compost per al jardí

Un secret de molts jardiners: les deixalles del cafè són ideals per a fer compost. A més, és especialment beneficiós per a les plantes que requereixen terra àcida, com les hortènsies, i per potenciar el cultiu de pastanagues i raves. Feu la prova!

4. Inhibidor de pols per a xemeneies

Quan netegem la xemeneia les cendres solen escampar-se molt fàcilment, deixant-ho tot ple de pols. Per evitar-ho, abans de la neteja col·loca una bona quantitat de desfets de cafè humit sobre les cendres. Després netejar la xemeneia serà molt més fàcil.

5. Farciment per decorar florers

Escull un bonic gerro o florer i afegeix les restes del cafè com a base. El resultat serà un original element decoratiu, que alhora farà d’ambientador de la llar.

Us animeu a provar aquestes idees?