Aprèn a fer un tast de cafè espresso amb el nostre Kit Sommelier ©

El cafè espresso és una de les begudes més aromàtiques que existeixen en el món. No obstant, no s’havia creat mai una tassa especial per al seu tast. Una situació que va canviar quan Lluís Saula, director de Café Saula, va dissenyar la Tassa Sommelier. Una tassa que, igual que la copa per al vi, va ser creada per a oferir una millor percepció i gaudi del cafè.

El secret? Una cambra d’aroma que serveix per a oxigenar, extreure i potenciar totes les aromes del cafè, des de les més delicades i ocultes a les menys visibles. Realitzada amb porcellana fina per a mantenir millor la temperatura i amb el fons arrodonit per a no trencar la caiguda de la crema, la Tassa Sommelier té una capacitat de 30 ml., la correcta per a l’espresso, i el seu disseny sense nansa permet un millor domini i fusió de la mà amb la tassa.

A la botiga online de Café Saula es pot adquirir un Kit Sommelier on, a més de la tassa, es troba un llibret explicatiu amb tota la informació sobre el tast de cafè, així com una tapa de metacrilat exclusiva. Desenvolupada especialment per al tast de cafè, aquesta tapa permet preservar la calor de l’espresso i contenir al màxim totes les aromes dins de la cambra olfactòria de la tassa.

COM REALITZAR UN TAST DE CAFÈ

1. Agafa la Tassa Sommelier íntegrament amb els dits i inclina-la per a observar el color de la crema de l’espresso. Seguidament, olora el cafè sense remoure per a apreciar les seves aromes més volàtils. És la primera impressió.

2. Després, agita la Tassa Sommelier suaument amb un moviment circular de canells i apropa el nas al seu interior, sense complexos, per a aspirar totes les aromes de l’espresso en el seu conjunt.

3. Xarrupa una petita part del cafè i concentra l’atenció en els diferents sabors i intensitat, el cos, el tacte bucal i l’equilibri. A través del retrogust, analitza les diferents famílies aromàtiques, que no tenen per què coincidir amb les de l’olfacte.

4. Per a acabar, intenta quantificar la persistència, el postgust en boca i la impressió final del cafè. Tot això per a viure una experiència única, completa i diferent a l’hora de degustar el cafè espresso.

Descobreix el Kit Sommelier a la nostra botiga online.