Bar Mendizábal, l’essència del Raval de Barcelona

Si existeix un lloc icònic i que resumeixi tota l’essència del Raval de Barcelona, aquest és el Bar Mendizábal. El Mendi. Situat a la cantonada entre el carrer Junta de Comerç i Hospital, és un dels pocs bars de la ciutat que encara conserva la mítica barra que dóna directament al carrer.

Fundat als anys trenta del segle passat com una orxateria, des de fa temps l’especialitat del Mendizábal són els entrepans, fets amb la millor matèria primera. I per descomptat el cafè, que des de fa anys és Café Saula Premium Original. “Els encanta als italians”, explica Santiago darrere de la barra. Un lloc des d’on contempla tot el que es cou pels carrers d’un Raval que ara s’erigeix com un dels principals refugis de tot l’art urbà i l’oci juvenil de Barcelona.

Com a establiment mític del barri, ara els clients s’alternen entre els veïns de tota la vida, que passen llargues hores conversant a la barra, els joves més alternatius i els turistes. I és que el Mendi s’ha convertit en una icona fotogràfica que ha omplert nombroses guies turístiques com la National Geographic o la Lonely Planet. En definitiva, un lloc de visita obligada per a qualsevol visitant de la ciutat.

Degut a la seva popularitat, des de fa pocs anys el bar ha ampliat els seus dominis i ja compta amb un petit local adjacent amb algunes taules i, per descomptat, la seva terrassa situada a la placeta Canonge Colom, una de les principals artèries del barri.