Com fer escuma de llet sense vaporitzador a casa

Aquests dies de confinament són moltes les receptes que es poden fer a casa on el cafè és el principal protagonista. El problema és que moltes vegades en aquestes receptes un dels passos que es requereixen és el de fer escuma de llet. Normalment en els bars i establiments tenen vaporitzadors especials per a fer aquest pas, però a casa la cosa ja canvia. Per sort, hi ha una sèrie de trucs amb els quals es pot fer escuma de llet a casa de manera fàcil i ràpida. De fet, tan sols necessitem un microones, un flascó, una cullera i una mica de llet per a donar-li un toc de distinció al cafè i aconseguir que sigui més suau i espumós.

Preparació:

– Emplena un flascó net amb 170 ml de llet. (Aconsellem utilitzar un flascó que almenys tingui 260 ml de capacitat per a permetre que la llet s’expandeixi).

– Tanca el flascó el més hermèticament possible i sacseja’l enèrgicament durant 30 segons perquè s’oxigeni el líquid. La idea és que la llet gairebé hauria de duplicar el seu volum.

– Treu la tapa i col·loca el flascó en el microones, on caldrà escalfar la llet a potència màxima durant 30 segons. La calor farà que la llet es torni espessa i espumosa.

I voilà! Ja pots treure l’escuma de la llet amb una cullera i col·locar-la sobre el cafè. El resultat quedarà molt professional.

Aviat us explicarem algunes receptes on podreu aplicar aquest petit truc!