‘Decafé’, art cafeter en estat pur

‘Decafé’, art cafeter en estat pur
‘Decafé’, art cafeter en estat pur
‘Decafé’, art cafeter en estat pur
‘Decafé’, art cafeter en estat pur

Avui des de  Cafè Saula us volem presentar a Raúl Laurí, el creador de l’anomenat ‘Decafé’, un nou material realitzat a partir dels pòsits de cafè usats.

Tot va començar amb una reflexió que es van fer molts dissenyadors: per què no aprofitar les deixalles quotidianes que s’acumulen en el dia a dia? Laurí va decidir decantar-se pel món del cafè, ja que, segons ell, “és un producte proper, conegut i consumit mundialment, tenint en compte que és la segona mercaderia comercialitzada al món”. A més, aquest dissenyador alacantí, es va inspirar en el cafè com un “portador d’experiències: diàriament succeeixen milers d’històries al voltant d’una tassa de cafè”. Llavors, per què desfer-se d’un producte tan valuós si es poden aprofitar els seus aspectes emocionals?

Va ser aleshores quan Raúl Laurí va patentar la tècnica del ‘Decafé’, amb la qual crea originals llums fets amb esborra de cafè premsada, bols i fins i tot penjolls. El material amb el qual treballa està realitzat després d’un llarg procés d’experimentació, paciència i entusiasme. Fins i tot s’han emprat algunes tècniques culinàries tradicionals per aconseguir-ho.

El procés és molt senzill: consisteix a aprofitar els pòsits de cafè que, en barrejar-los amb un aglutinant natural i sotmetre-ho a un procés de transformació mitjançant pressió i temperatura, s’aconsegueix donar-li la consistència suficient per aplicar-ho en multitud de productes. En l’actualitat el ‘Decafé està patentat i la “recepta” és tot un secret.