El cafè en època d’exàmens

Moltes persones es troben aquests dies en plena època d’exàmens. Unes setmanes en les quals la disciplina, la concentració i el rendiment són més importants que mai. Per poder aconseguir aquest estat i alhora conservar l’energia molts estudiants tenen com a perfecte aliat el cafè.

La cafeïna del cafè, molt més potent que la que es pot trobar en les fulles del te, el guaranà o el cacau, és una substància psicoactiva ideal per mantenir-se despert i poder estudiar durant les llargues nits abans d’un examen.

Malgrat que en dosis molt elevades pot causar nerviosisme, irritabilitat, ansietat, marejos o nàusees, la cafeïna del cafè, combinada amb el sucre, resulta ideal per millorar la capacitat d’atenció, la motivació, la memòria, l’aprenentatge i l’habilitat verbal. A més, diversos estudis confirmen que, per exemple, la cafeïna té la propietat de millorar la capacitat del cervell a l’hora d’identificar errors gramaticals durant una lectura ràpida.

D’altra banda, un estudi publicat a la Universitat Johns Hopkins de Baltimore (USA) ha demostrat que la cafeïna té un efecte positiu en la consolidació de la memòria a llarg termini, per la qual cosa es recomana prendre una tassa de cafè just després d’acabar d’estudiar, amb la finalitat d’ajudar a recordar tot el que s’ha après.