El Quim de la Boqueria

El Quim de la Boqueria
El Quim de la Boqueria
El Quim de la Boqueria
El Quim de la Boqueria
El Quim de la Boqueria
El Quim de la Boqueria

La Boqueria és un poble dins d’una gran ciutat, un cau de vida, colors, aromes, espècies, i sons. Només en un indret tan intens com aquest podia néixer, el 1987, El Quim de la Boqueria. Amb tan sols setze metres de barra i divuit tamborets, el seu propietari, Quim Márquez, ha creat un petit paradís culinari on els ous ferrats són l’especialitat. Ous amb gambes, xipirons, foie gras… tots els complements hi tenen cabuda en el menú d’El Quim. Tot això sense deixar de banda la seva cuina tradicional, amb cua de bou estofada, mandonguilles i tota mena d’estofats que ofereixen amb un concepte renovat, però sense oblidar les arrels. Els productes? Tots de rigorosa proximitat: el mercat de la Boqueria és el seu gran rebost.

Quan un client s’asseu en un dels confortables tamborets d’El Quim, s’adona que en aquest petit i atapeït local no hi cap ni una agulla més; les seves parets estan cobertes d’articles sobre el bar publicats arreu del món; fotografies amb personatges famosos assidus del lloc; llargues vitrines de tapes que fan la boca aigua; patates tallades esperant per ser fregides; un gran sortit de begudes i, sobretot, nou cambrers que alegren el dia treballant en equip.

Aquest no és un bar qualsevol. I no només el menjar és la clau indispensable del seu èxit. En Quim Márquez té molt clar que, perquè un dinar tingui èxit, necessita: “un bon vi, un bon pa i un bon cafè”. Cafeter “acèrrim”, serveix des de fa més de vint anys Cafè Saula. Concretament, ara mateix ofereix el Premium Bourbon i el Premium Descafeïnat. En Quim creu que un bon menjar ha d’acabar amb un bon cafè, sinó “l’experiència culinària es veu truncada a l’últim moment”.

I com a vivència única i sensorial, quan marxes d’El Quim de la Boqueria, la màgia de la seva cuina se segueix estenent pel laberint de paradetes que fan de La Boqueria un dels mercats més emblemàtics del món.