Obre la primera cafeteria robòtica del món a San Francisco

Un nou local està revolucionant el model tradicional de cafeteria als Estats Units. Es tracta del Cafe X, la primera cafeteria del món on els seus baristes són robots, en comptes de persones de carn i os.

Situat a San Francisco, aquest local compta amb un braç robòtic industrial fabricat per Mitsubishi capaç de manejar dues cafeteres espresso i preparar un cafè cada 30 segons. També és l’encarregat d’atendre les necessitats de cada client i personalitzar el cafè al seu gust.

La idea va sorgir quan Henry Hu, l’inventor i fundador del Cafe X, es va afartar de perdre temps cada dia quan anava a prendre’s un cafè. Quan va veure que la lentitud depenia del factor humà, va començar a analitzar els moviments dels braços dels cambrers per reproduir-los a través d’una màquina.

El resultat és un robot capaç de preparar entre 100 i 120 cafès a l’hora. A més, els clients poden evitar les cues i personalitzar el cafè al seu gust utilitzant una aplicació des del seu mòbil o Tablet.

Potser la idea és molt original, però des de Cafè Saula seguim pensant que el contacte humà i la passió per la feina de barista no es pot substituir per cap màquina..!