Prendre cafè mitja hora abans de fer exercici augmenta el seu efecte ‘crema greixos’

Ejercicio y Café

Després dels períodes de vacances i excessos, són moltes les persones que decideixen començar a fer dieta i exercici per a cremar aquests quilos de més que tant molesten. I en tota aquesta equació, el cafè pot ser un element important per a accelerar tot el procés.

Segons un estudi publicat pel Departament de Fisiologia de la Universitat de Granada, si s’ingereix 3 mg/kg de pes de cafeïna mitja hora abans de realitzar exercici, s’augmenta l’oxidació de greixos durant l’exercici físic de manera significativa. En altres paraules, prendre un cafè mitja hora abans de fer exercici contribueix a accelerar el seu efecte ‘crema greixos’. Una combinació que encara té més efectes si es realitza en horari de tarda.

Això és possible, segons els investigadors, perquè la cafeïna optimitza el metabolisme dels greixos, fet que facilita la ruptura dels triglicèrids en el teixit adipós i, per tant, incrementa la quantitat d’àcids grassos lliures en sang. El resultat és que es facilita la seva oxidació a fi d’obtenir energia.

L’estudi es va fer durant una sessió de bicicleta, un exercici aeròbic d’intensitat moderada, per la qual cosa encara no es coneix si els seus efectes són similars a una altra mena de modalitats i intensitats d’exercici. Sigui com sigui, cal tenir en compte que la cafeïna sol començar a actuar als 10 minuts de la seva ingesta i el seu efecte es prolonga fins a les 3 hores, encara que això pot variar segons les característiques biològiques de cada persona.

Caldrà provar-ho!