Vols tenir una vida més longeva? Beu cafè

Cada dia ens arriben notícies que encara ens alegren més el cafè del matí. Aquesta vegada han estat els resultats d’un estudi fet pels investigadors del CIBER d’Obesitat i Nutrició, adscrits al grup de Medicina Preventiva de la Universitat de Navarra, que han demostrat que el consum de cafè augmenta la longevitat.

L’efecte positiu es va observar en una mostra de 20.000 estudiants universitaris que havien pres tant el cafè amb cafeïna com el descafeïnat, així com el soluble i el de maquina. Això sí, es va observar que la protecció era encara més forta en persones de 55 o més anys i entre aquelles que prenien entre una i sis tasses al dia.

“Ja havíem trobat abans que no existien a llarg termini aquests suposats riscos d’hipertensió arterial que es venien atribuint al cafè; això va ser objecte d’una altra publicació prèvia. Ara trobem beneficis clars sobre el risc de mortalitat per totes les causes. Això avala els beneficis del consum de cafè”, va assegurar la cardiòloga Adela Navarro el novembre passat, quan es va publicar l’estudi. Els resultats s’explicarien, entre altres factors, per les propietats antioxidants i antiinflamatòries del cafè.