Com es fa el tast de cafè amb la Tassa Sommelier

Com es fa el tast de cafè amb la Tassa Sommelier
Com es fa el tast de cafè amb la Tassa Sommelier
Com es fa el tast de cafè amb la Tassa Sommelier

La Tassa Sommelier amb càmera d’aroma, dissenyada per Lluís Saula, director de Café Saula, ha estat pensada per gaudir de forma més intensa d’un cafè espresso. El seu especial disseny ergonòmic, sense nansa, permet remoure suaument el cafè perquè es desprenguin les aromes menys volàtils. I la seva càmera d’aroma concentra i potència totes les aromes perquè es puguin apreciar més profundament.

Avui us expliquem com es realitza un tast amb la Tassa Sommelier:

  1. Agafar la Tassa Sommelier íntegrament acariciant-la amb els dits i inclinar-la per observar el color de la crema de l’espresso. Seguidament, olorar el cafè sense remoure, per apreciar les aromes més volàtils que posseeix: és la primera impressió.
  2. Després, agitar-la suaument amb un moviment circular de nina, enfonsar el nas en el seu interior sense complexos per aspirar totes les aromes de l’espresso en el seu conjunt: com mai ho has fet abans.
  3. Xarrupar una petita part de cafè i concentrar l’atenció en els diferents sabors i la seva intensitat, el cos, el tacte bucal i l’equilibri. Finalment, a través del retrogust analitzar les diferents famílies aromàtiques, que no tenen per què coincidir 100% amb les de l’olfacte.
  4. Per acabar, intentar quantificar la persistència, el postgust en boca i la impressió final del cafè.

La Tassa Sommelier està disponible a la botiga online de Café Saula en un pack de 4 tasses per 58,08€.

Descobreix més sobre la Tassa Sommelier