3 curiositats sobre el món del cafè

La història del cafè ens ha deixat un gran nombre d’històries i curiositats que no fan sinó enriquir encara més la seva llegenda. Des de Café Saula us expliquem algunes:

1. A Europa el cafè era conegut com a “vi àrab”

És possible que no sàpigues que quan el cafè va arribar per primera vegada a Europa, durant el segle XVII, era popularment conegut com a “vi àrab”. De fet, la paraula cafè prové de la paraula àrab “qahhwat al-bun”, que es tradueix com a vi de gra. Més tard la paraula va derivar a “qahhwat”, que a Turquia va passar a dir-se “kahveh”, “koffie” a Holanda i finalment “caffe” a Itàlia.

2. La cafeteria més antiga d’Europa és el Café Florian a Venècia

El famós Café Florian de Venècia té fama de ser la cafeteria més antiga d’Europa. Va obrir les seves portes el 1720 a la cèntrica Plaça Sant Marcos amb el nom de ‘Alla Venezia Trionfante’. Des d’aleshores, ha estat el lloc de recolliment d’il·lustres personatges com Vivaldi, Proust o Dickens.

3. Finlàndia és el país que més consumeix cafè

Ni Itàlia ni Colòmbia. El país on es registra un consum de cafè més alt de tot el món és Finlàndia. És possible que sigui com a conseqüència del seu clima tan fred i hostil. En tot cas, es calcula que la mitjana de consum de cafè d’un habitant al cap de l’any és de 12 kg, que equivaldria a unes 1.200 tasses de cafè per persona.