Poden les cendres de cafè aràbica millorar la psoriasis?

Segons Feliu Pont, un industrial torrefactor, sí és possible. I per demostrar-ho, ha creat Cenipont, un remei natural elaborat a partir de cendres de cafè aràbica. Tot va començar quan aquest veterà del cafè, cansat de patir psoriasis i que cap remei solucionés el problema de forma permanent, va començar a experimentar amb la seva pròpia pell.

Després de mesos de proves, va descobrir que l’aplicació de les cendres de cafè de forma regular a la pell afectada reduïa la proliferació de les plaques de psoriasis, disminuïa el seu grau d’inflamació i suavitzava la seva textura. Entusiasmat per l’èxit obtingut a la seva pròpia pell, Pont va decidir comercialitzar aquest tractament 100% natural sota el nom de Cenipont.

Això sí, hem de deixar clar que no estem parlant d’un tractament que guareixi la psoriasis, però sí que, segons el seu creador, millora en gran manera l’estat de les lesions que provoca la psoriasis gràcies a l’alt poder d’assecat que tenen les cendres de cafè. De fet, un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va concloure que les cendres de cafè utilitzades per al producte són riques en potassi, magnesi, sofre, fòsfor i calci.

Fa uns mesos, des de Café Saula vam cedir part de les nostres cendres de cafè aràbica per ajudar en la creació de Cenipont. Esperem que tots els afectats per la psoriasis puguin veure’s beneficiats d’aquest nou producte!