Com és la varietat de cafè Bourbon?

El Bourbon és considerat com la varietat botànica de l’espècie de cafè Aràbica Linné, que procedeix directament de la què es va descobrir a l’Etiòpia i després es va conrear al Iemen.

La història diu que al S.XVII el Sultà del Iemen va obsequiar al Rei de França Luis XIV amb unes plantes de cafè que es van conrear a l’illa Bourbon (avui dia Illa Reunió), situada al nord de Madagascar.

Més endavant es van portar algunes plantes d’aquesta illa a les Colònies Franceses d’Amèrica. Al Brasil l’anomenat Bourbon Vermelho va ser importat de l’Illa Reunió el 1864 i conreat en gran part del país. El Bourbon Amarelo va sorgir a Pederneiras, Sao Paulo, Brasil, com a resultat de l’encreuament de Bourbon Vermelho i el Amarelo de Botucatu, sent conreat a partir de 1945. Aquestes varietats de cafè aràbica també són conreades a l’Argentina.

A Café Saula disposem del Premium Bourbon, tant en format granel com mòlt. Es tracta d’una exclusiva mescla de cafès 100% aràbiques amb un 70% de la varietat Bourbon. El resultat és un cafè excepcional, amb caràcter i molt aromàtic. De sabor intens, amb cos i una gran delicadesa. En definitiva, una tassa dolça, amb notes que recorden a xocolata, caramel i fruita seca.

Descobreix més a la nostra botiga online