3 mètodes per conservar el cafè

Qualsevol amant del cafè sap que per assaborir un bon cafè no només n’hi ha prou amb tenir un producte de la màxima qualitat, sinó que cal saber-ho conservar adequadament en tot moment. No oblidem que el cafè és la llavor d’un fruit i amb el temps va perdent tota la seva essència i les seves propietats. Per tant, la seva conservació és un factor bàsic en el resultat final. Us deixem alguns mètodes molt senzills per conservar el cafè sense perdre les seves propietats:

1: Conservar el cafè a la nevera 

La calor i la humitat són dos grans enemics a l’hora de conservar els grans de cafè, ja que s’oxiden i els resta gran part de la seva aroma i sabor. De fet, la temperatura del gra de cafè mai hauria d’excedir dels 20º. Per això, la nevera és una gran aliada per conservar el cafè adequadament.

2: Protegir el cafè tancat hermèticament

Però no només és important guardar el cafè a la nevera, sinó que també és indispensable mantenir el cafè en un recipient tancat per evitar el contacte amb l’oxigen. L’ideal és deixar-ho dins d’un dels nostres envasos de llauna de 250 grams o en un tupper tancat hermèticament.

3: Moldre el cafè al moment

Encara que moldre el cafè a casa no és molt freqüent, els més sibarites solen comptar amb un petit molinet de cafè per a les seves ocasions especials. Es tracta d’una molt bona manera de conservar l’essència del cafè, ja que el cafè mòlt sol conservar-se millor que el cafè en gra.

Des de Café Saula esperem que aquests senzills mètodes per conservar el cafè us hagin estat d’utilitat!