Aigua, el factor decisiu d’un bon cafè

agua

Explica la llegenda que a Nàpols se serveix un dels millors espressos del món gràcies l’alta qualitat de la seva aigua. Cert o no, que l’aigua juga un paper clau en l’èxit o fracàs d’una tassa de cafè no és cap secret. Saber amb quin tipus d’aigua s’elaborarà un cafè és clau a l’hora de predir el seu resultat final. Per exemple, l’aigua que té un índex de duresa considerable i que no ha estat tractada és la responsable de més del 80% dels costos de manteniment tècnic de les màquines de cafè.

Això sense comptar com, a nivell organolèptic, un aigua sense el tractament adequat i amb excessos de fluor i clor lliure canvia substancialment l’aroma del cafè. Entre altres factors negatius, pot provocar un excés d’acidesa, falta d’aroma, cos i inconsistència de la crema.

Per evitar aquest mal sabor de boca i aconseguir una excel·lent tassa de cafè, l’ideal és utilitzar sempre aigua embotellada o, en els establiments especialitzats, escollir un filtre de tercera generació. Hi ha molts tipus de filtres diferents, segons el tipus d’aigua de cada zona geogràfica. Els filtres permeten tractar l’aigua de forma no agressiva i, alhora, allarguen la vida de les maquines d’espresso.

A Cafè Saula disposem d’un servei tècnic especialitzat que s’encarrega de supervisar l’estat de les cafeteres dels nostres clients; des dels nivells de cafè i la temperatura de l’aigua fins al correcte funcionament del filtre, entre altres.