Kopi Luwak, el millor obsequi

S’apropa el Nadal i amb això l’estrès de pensar quin és el regal que més il·lusió li farà al teu amic o familiar. Però si el destinatari en qüestió és un apassionat del cafè, ho tens molt fàcil. Res millor que regalar la selecta varietat de cafè Kopi Luwak.

També anomenat cafè de civeta, es tracta d’una cobejada varietat de cafè obtinguda a partir de grans que, després de ser ingerits per la civeta, un mamífer dels boscos de Java, passen pel seu tracte intestinal i són expulsats en la seva deposició. El secret està en que el gra intern del cafè no és digerit, però sí modificat químicament pels enzims de l’estómac de la civeta. Aquests enzims afegeixen sabor al cafè i trenquen les proteïnes que produeixen la seva amargor.

Encara que els grans són excretats, segueixen coberts per les capes internes del fruit. Llavors són recol·lectats pels nadius, rentats i torrats lleugerament per no espatllar els complexos sabors que han desenvolupat durant el procés.

El resultat final és un cafè amb una forta aroma, de cos espès i delicada amargor, així com amb una baixa acidesa i un deixi de xocolata i caramel.

Aquest exclusiu cafè és actualment un dels més cars del món i es produeix principalment a Indonèsia i diferents zones del sud-est asiàtic. Japó i Estats Units són els majors importadors d’aquest cobejada varietat.

Cafè Saula va ser un dels primers importadors de Kopi Luwak al nostre país. A la nostra botiga online es pot adquirir un selecte pack de 150gr. mòlt de Kopi Luwak 100% arábica i dues tasses amb un disseny exclusiu de la firma.