Beure cafè ajuda a mantenit la pressió arterial baixa

Beber Café ayuda a una presión arterial baja

Beure cafè té nombrosos beneficis per a la salut, i ho acaba de tornar a demostrar un nou estudi publicat a la revista Nutrients, on s’assegura que les persones que beuen dues o tres tasses de cafè al dia tenen una pressió arterial més baixa que les que només beuen una tassa o cap. Això s’aplicaria tant a la pressió aòrtica perifèrica com a la central, és a dir, la més propera al cor.

Durant la investigació, realitzada per la Universitat de Bolonya i l’Hospital Universitari de Bolonya – Policlínica Santa Orsola, es va analitzar l’associació entre el consum de cafè i els paràmetres de pressió arterial perifèrica i central en una mostra de la població italiana. “Els resultats obtinguts mostren que els que beuen cafè habitualment tenen una pressió arterial significativament més baixa, tant a nivell perifèric com central, que els que no en beuen”, explica Arrigo Cicero, professor del Departament de Ciències Mèdiques i Quirúrgiques de la Universitat de Bolonya i primer autor de l’estudi.

El cafè és una de les begudes més populars a Itàlia i al món: s’estima que es van consumir gairebé 10 milions de tones de cafè arreu del món entre el 2020 i el 2021. Malgrat els recels d’algunes persones sobre les possibles conseqüències negatives que podria tenir el cafè sobre la salut, el cert és que durant els últims anys han sortit nombrosos estudis on s’observa que el cafè contribueix a tenir un menor risc de malalties cardiovasculars, diabetis i certes malalties neurodegeneratives i hepàtiques entre els seus consumidors habituals.