Sabies que es pot utilitzar el cafè com a compost orgànic?

Posos del café

Són moltes les persones que ens pregunten moltes vegades què poden fer per a reutilitzar les restes del cafè molt. Sens dubte, és una llàstima tirar aquestes restes, perquè poden utilitzar-se per a moltes coses. Una de les reutilitzacions més interessants és la de fer compost orgànic amb el cafè mólt, ja sigui per a utilitzar-lo com a adob a l’hort o a les plantes del balcó o jardí.

A l’hora d’accelerar el creixement de les plantes, aquest compost és molt efectiu, ja que els residus de cafè són rics en nitrogen i fòsfor, dos nutrients importants per a la salut. A més, l’abonament natural fet amb cafè no acidifica la terra en excés i pot ser utilitzat com a fertilitzant líquid si ho barregem amb aigua i ho deixem reposar durant diverses hores.

De fet, als països productors de cafè és habitual aprofitar les cireres del cafè que, després del despolpat, si s’adeqüen bé en fosses, són capaces d’oferir compost orgànic de bona qualitat al cap d’uns mesos. Fins i tot alguns caficultors incorporen cuc vermell a les fosses i, d’aquesta manera, aconsegueixen obtenir humus de cuc, un abonament de millor qualitat que tornen a utilitzar en els propis camps de cafè.