Quanta cafeïna té la xocolata?

Chocolate Saula Premium

Acompanyar el cafè amb una mica de xocolata negra és un dels plaers més compartits pels amants del cafè. Els dos ingredients aporten molta energia perquè contenen cafeïna. Però, quanta cafeïna es troba realment en la xocolata?

La realitat és que el contingut de cafeïna que hi ha en la xocolata amarga és bastant limitat, sobretot si es compara amb les quantitats que hi ha en el cafè i el te. De fet, el nivell és tan baix que ni tan sols activa els mecanismes neuronals. Llavors, què és el que ens dona energia en prendre un tros de xocolata?

El secret està en la teobromina, un estimulant natural que es troba en plantes com el cacau. Encara que forma part de la mateixa classe d’estimulants que la cafeïna, els efectes de la teobromina en el cos i la ment són diferents. Per exemple, mentre que la cafeïna és un estimulant fort del sistema nerviós, la teobromina és mes feble i actua com a relaxant del múscul llis.

Una altra diferència és que, mentre que la cafeïna inhibeix fortament els receptors de la fatiga, la teobromina també ho aconsegueix, però per a això es necessiten altes concentracions per a obtenir el mateix resultat. Aleshores, es pot dir que la teobromina ofereix una energia constant d’inici lent, duradora i no addictiva.

En definitiva, la xocolata pot ser l’ingredient ideal per a acompanyar una bona tassa de cafè.