Cafè infusionat en vi, un concepte innovador

Últimament hem sentit a parlar d’un original producte que ens arriba de la mà de Molinari’s Private Reserve. Es tracta d’un cafè que ha estat infusionat en vi. Encara que alguns torrefactors de cafè ja hagin intentat experimentar amb barriques per a l’envelliment dels grans de cafè, la nova combinació que ofereix aquesta companyia, situada a Napa Valley, Califòrnia (EE.UU.), consisteix a remullar el cafè verd en vi negre. Això provoca que els grans absorbeixin completament el líquid abans de ser assecats per al seu posterior torrat.

Tot va començar quan Rick Molinari, propietari de la companyia, va voler unir les seves dues grans passions, el vi i el cafè, per crear una sola beguda. La seva ubicació en plena Vall de Napa, zona coneguda per la seva producció de vins, el va fer envoltar-se de coneguts enòlegs, que van estar experimentant amb diferents vins i cafès. Així va ser com, després de llargues sessions de tast, van acabar creant al famós cafè infusionat en vi negre.

Com explica Molinari, els grans de cafè són seleccionats especialment per a ser rehidratats amb vi negre, absorbint el màxim de sabor possible, i passant després al seu assecat i torrat. Un acabat que, d’altra banda, no compta amb sucre ni alcohol. Es pot preparar amb premsa francesa o en espresso, creant així una crema de color vermellós. A més, si se li afegeix llet provoca que el sabor del vi es pronunciï encara més.

Us animeu a provar-ho?