Cafè Saula, un espai on també fem formacions

Formacions a Saula

Des de fa anys, una de les funcions dels baristes de Cafè Saula és la de fer cursos i formacions a estudiants d’hostaleria. Sense anar més lluny, durant les últimes setmanes han passat per les nostres instal·lacions els alumnes de l’Escola de Barmans de l’Hospitalet del Llobregat.

El passat 16 de maig aquests estudiants van visitar Cafè Saula, on se’ls van explicar tot el procés de producció del cafè, des de l’arribada del cafè verd, passant per les proves de qualitat en el laboratori, la neteja del gra i la criba, fins al torrat i refredament posterior.

A més, també se’ls va ensenyar tot el procés més tecnològic, on es controla la temperatura i el temps de torrat amb total precisió per a aconseguir un resultat perfecte. Finalment, se’ls va ensenyar la zona d’embalatge de totes les varietats de cafè que produïm, des dels envasos de cafè en gra, passant pel molt fins a les càpsules ecològiques.

Tot això sense oblidar la visita de rigor al nostre servei tècnic de cafeteres, fent una parada per a veure com es treballa en el taller i l’interior dels vehicles on es troben els tallers portàtils per a fer reparacions in situ.

Pocs dies més tard, el 19 de maig, un dels nostres baristes va fer una masterclass al CEMFO Hospitalet. Allí va introduir als estudiants en el món del cafè, la seva història i varietats botàniques; els mètodes de recol·lecció i de torrat; així com el funcionament i neteja de la màquina espresso i els trucs per a fer un bon espresso i un latteart.