Com funciona la cafeïna en el te?

Foto infusiones

Hem parlat molt en aquest blog sobre com funciona la cafeïna quan prenem un cafè, però avui descobrirem els efectes que té la cafeïna en el te, un producte que també oferim a la nostra botiga en línia amb una àmplia selecció de sabors.

Per a començar, originalment la “teïna” es va descobrir per primera vegada en el te el 1827. No va ser fins més tard que es va demostrar que la “teïna” del te era idèntica a la cafeïna del cafè, perquè són la mateixa molècula. Va ser així com es va eliminar el terme “teïna” i des de llavors es considera com “la cafeïna del te”.

Tot i això, no funciona igual la cafeïna en el te que la cafeïna en el cafè. Per exemple, a diferència del cafè, els polifenols oxidats, els tanins de teaubigina i l’aminoàcid L-teanina del te fan que la cafeïna es propagui de manera lenta i continuada pel cos en un lapse de 6 a 8 hores. Això fa que el cos estigui en estat d’alerta durant més hores, però d’una forma més relaxada i tranquil·la que amb el cafè, que ofereix una gran energia i concentració durant les primeres 2 o 3 hores.

Descobreix tota la nostra selecció de cafès, tes i infusions a la nostra botiga en línia!