Com saber si la crema de l’espresso ha sortit bé?

Foto Espresso Saula

A l’hora d’elaborar un bon cafè espresso, és imprescindible assegurar-se que la crema del cafè ha sortit correctament. Però, com ho podem saber? Per a assegurar-nos, hi ha alguns trucs que ens poden ajudar a desxifrar el seu resultat.

Una forma senzilla de saber-ho és parant atenció a si la crema del cafè és densa, d’uns 2 a 3mmm de gruix. Ha de quedar un color avellana i contorn marró, amb estries fines més fosques, també anomenades ‘tigrato’.

Una altra manera de veure si la crema del cafè ha sortit bé és, una vegada fet l’espresso, col·locar suaument una culleradeta de sucre damunt de la crema. Si el sucre desapareix ràpidament i descendeix fins al fons de la tassa, es considera un indici que la crema no és prou densa i l’espresso no és perfecte. Per contra, si la crema és densa i espessa, el sucre reposarà un moment abans d’enfonsar-se.

Per a comprovar l’elasticitat de la crema també se la pot empènyer a un costat de la tassa amb l’ajuda d’una cullera des del centre de la crema. Una bona crema tancarà el buit que deixa la cullera per a tornar a cobrir tota la superfície ràpidament.

Us recordem que per a obtenir la crema perfecta és important seguir una sèrie de recomanacions a l’hora de fer un bon cafè espresso:

-Punt òptim de mòlt del cafè.
-Premsatge enèrgic.
-Pressió de caldera de la cafetera: max. 1 bar.
-Pressió de la bomba de la cafetera: 8-10 bar.
-Temperatura de l’aigua en el grup: 85-94 C.
-Durada de l’erogació: 20-25 segons.
-Sortida del cafè pel grup: la caiguda del cafè ha de ser lenta, suau i sense interrupcions.

Esperem que us hagin servit aquests consells!