Quines són les ciutats més cafeteres d’Europa?

Café Saula
Café en Europa

Europa fa olor de cafè. Es percep en les nombroses cafeteries i racons cafeters que es troben al llarg del continent. I és que prendre un bon cafè acompanyat d’un llibre o d’una agradable conversa en un entorn càlid i amb encant sembla ser una de les aficions de molts europeus.

Per a demostrar-ho, el 2020 es va publicar l’Índex Europeu del Cafè, on es van comparar, a través de set variables bàsiques, 89 ciutats de 32 països fins a determinar que Edimburg és la ciutat més cafetera d’Europa. A la ciutat escocesa li segueixen Amsterdam, Florència, Dublín i Anvers, mentre que la primera ciutat espanyola a aparèixer en el rànquing, en la divuitena posició, és Barcelona.

Per a fer l’estudi, la firma Selecta, especialitzada en serveis de restauració automàtica i impulsora d’aquesta iniciativa, va valorar el nombre de cafeteries en proporció a la població de cada ciutat participant; la renda per càpita; la valoració dels establiments segons els usuaris (Google Reviews API); el preu mitjà del cafè; la connectivitat Wifi; les cerques en línia de la paraula “cafè” en cada ciutat en qüestió; i les importacions de cafè en proporció al PIB i a la població.

I vosaltres, a quina ciutat europea aniríeu a prendre un cafè?