Beure cafè es relaciona amb tenir una major longevitat

Beneficios del café en la salud

Són moltes les teories que indiquen que el cafè és perjudicial per a la salut. Per sort per als amants del cafè, fa uns anys va sortir un estudi on es va demostrar tot el contrari. De fet, és l’estudi més important que s’ha fet mai sobre l’efecte del consum de cafè en la nostra salut. La conclusió: el cafè no és perjudicial, sinó una beguda beneficiosa que ajuda a reduir la mortalitat prematura.

Liderat per científics de l’OMS i finançat per la Comissió Europea, l’estudi va investigar durant 16 anys el consum del cafè en 521.330 persones de més de 35 anys en deu països europeus. Així va ser com es va constatar que la ingesta de tres cafès al dia redueix la mortalitat prematura en un 18% en el cas dels homes i en un 7% en el de les dones. En aquest sentit, els investigadors van aclarir que el consum habitual de cafè reduiria la mortalitat per tota mena de causes, però especialment les provocades per malalties cardiovasculars i del sistema digestiu.

Tot això és gràcies, sobretot, al ric contingut de polifenols que existeix en el cafè. Tal com ja es va comprovar en altres estudis, els polifenols tenen efectes fisiològics beneficiosos per a la prevenció de moltes patologies. Per exemple, tenen una gran capacitat antioxidant i antiinflamatòria, ajuden a disminuir el nivell d’alguns marcadors de mala funció hepàtica, així com també el fenomen conegut com a resistència a la insulina.

Per descomptat, el consum del cafè no elimina o disminueix molt una malaltia concreta, però si que exerceix un petit efecte positiu en moltes patologies i contribueix a tenir un millor estat de salut.