Parlem sobre l’encariment del cafè a TV3

Saula a TV3


Molts consumidors han notat com el preu d’aliments com l’oli, els ous, la llet, el sucre i el cafè han pujat en els últims mesos. De fet, el ritual diari de fer un cafè per esmorzar a la cafeteria és cada vegada més car, i molts consumidors ja prefereixen fer el cafè a casa seva. Sobre tot això ha parlat Lluís Saula, director de Café Saula, en un reportatge emès a la secció d’economia dels informatius de TV3.

A la notícia, Lluís Saula explica que “les vendes en canal alimentació i online del cafè per consumir a casa representaven un 5% de les vendes. Aquest any ja suposen el 30%”. Les alces en el preu del cafè s’expliquen per diversos motius: “L’increment del preu de les matèries primeres, sobretot la varietat aràbica a la borsa; l’augment de la demanda mundial de cafè; la pèrdua de valor de l’euro o la meteorologia adversa, han disparat el preu del cafè”, apunta el director de Café Saula.

Per tot això, les empreses han hagut d’apujar preus, pressionades també pels elevats costos energètics per produir el producte final. Segons Saula, el preu de la llum a la fàbrica els ha pujat un 80%, el gas un 70%, i també el gasoil, utilitzat en el transport. També ha pujat el preu dels envasos, plàstic, cartró i metalls.

Des de Café Saula, esperem que la situació millori en els pròxims mesos i seguirem treballant per mantenir el nostre millor nivell de qualitat.