Descobreix dues tècniques per a fer latte art

Com ja us hem explicat en altres posts, el latte art és una tècnica creativa de decoració del cafè, sobretot en cafès amb llet i cappuccinos, en la qual es fa un dibuix abocant l’escuma de llet blanca sobre la superfície del cafè. Per a fer aquesta creació, que alguns baristes fan amb gran domini, existeixen dues tècniques principals.

Latte art abocat:
Consisteix a abocar la llet ja vaporitzada, a la temperatura necessària, des de la gerra metàl·lica a la tassa de cafè amb llet o espresso. En el moment d’abocar la llet s’ha de fer que aquesta passi fins al fons de la tassa, i una vegada només quedi l’escuma, es va controlant la forma del dibuix amb els moviments dels canyells sobre l’escuma del cafè. Alguns dels dissenys més comuns són la roseta, el cor i els motius florals, encara que per a practicar aquesta tècnica és necessari tenir destresa amb les mans, ser pacient i practicar molt.

Latte art etching:
Aquest sistema encara és més complex que el latte art abocat, perquè es necessita tenir molta més fusta d’artista. La tècnica consisteix a dibuixar literalment sobre la crema de cafè amb diferents utensilis, fins al punt d’arribar a crear imatges realistes com a retrats o fins i tot figures en 3D.

Amb quina de les dues tècniques t’atreveixes?