Descobreix el teu vi preferit segons el tipus de cafè que prens

Des de Café Saula us proposem, amb motiu del Dia Internacional del Cafè, l’1 d’octubre, un curiós paral·lelisme entre cafè i vi, dues de les begudes més aromàtiques que existeixen, fruit dels coneixements de sumilleria del nostre director general, Lluís Saula.

En un dia dedicat, segons l’Organització Internacional del Cafè, a destacar les excel·lències i la qualitat d’aquesta beguda universal, a Cafè Saula hem fet un exercici d’harmonitzar els nostres millors cafès Premium amb els vins que, per les seves característiques sensorials, millor es corresponen amb cada tipus de cafè.

“A través del nostre cafè preferit, podem trobar els vins que més s’adequaran a la nostra personalitat gastronòmica –explica Lluís Saula– donat que les propietats organolèptiques d’aquestes dues begudes universals tenen línies sensorials similars”.

PREMIUM ORIGINAL:

Premium Original Café Saula

És un cafè complex, dens, rodó i llarg.

Recorda la varietat Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc amb notes  de fruita madura, aranyons cassis, notes de vainilla, tabac i cafè capa alta, tot això podria ser un bon Bordeaux, afruitat i tànnic, rodó complex, un Bordeaux de St. Julient, un premier Cru Classe com el  Chateaux La Tour, o un Chateaux Angelus de Sant Emilion, uns coupatges amb Merlot i Petit Verdot.

PREMIUM ECOLÒGIC:

Premium Ecológico Café Saula

És un cafè afruitat, amb un cos mig equilibrat, cítric amb notes florals, delicat i molt aromàtic.

Recorda la varietat Pinot Noir, una de les varietats més fines que existeixen, elegant, aromàtica, de fruits vermells, maduixa, cassis, mores, violetes. També un Bourgogne elegant i delicat, fruitat i de capa baixa, un Cote de Nuit Chambertin – clos de Beze Gran Cru, o un Gran Cru Richebourg-Romannee Conti.

PREMIUM BOURBON:

Captura de pantalla 2015-10-01 a la(s) 12.04.16

El Premium Bourbon és una fòrmula en base a  la varietat Aràbica Bourbon, escassa  i molt apreciada per la seva dolçor de xocolata i cos ple.

Això es compararia amb la varietat  Merlot madur, estructurat i carnós de Bordeaux, de la regió de Pomerol, Chateau Le Pin; o també amb una garnatxa  afruitada i carnosa del Priorat, per exemple L’ermita d’Alvaro Palacios. També tindria un fons llaminer de “Xérês”, com el Gutierrez Colosia Cream.

PREMIUM DARK INDIA:

Premium Dark India Café Saula

Notes elegants, especiades i torrades del Dark India, amb un  fons de regalèssia, fumats i nou moscada.

Recorden la varietat Syrah amb fruita silvestre i notes de violeta, un Syrah de la Vall del Rhône, un Hermitage o un Chateauneuf -du -Pape envellits en bótes de roure francès.