El cafè prevé el càncer de còlon

Consumir quatre o més tasses de cafè al dia pot ajudar a prevenir i tractar el càncer de còlon. Aquestes afirmacions s’han fet publiques després d’haver-se fet un estudi a l’Institut del Càncer Dana-Farber (EUA). En aquest estudi, que s’ha publicat a la revista Journal of Clinical Oncology, es confirma que consumir regularment cafè pot ajudar tant a prevenir la reaparició del càncer de còlon una vegada fet el tractament, així com per millorar les possibilitats de curació.

Per realitzar l’estudi es van analitzar mil pacients amb càncer de còlon. Va ser amb ells que es va observar com, quant més cafè consumien (al voltant de 460 mil·ligrams de cafeïna diària), menor risc tenien que el càncer reaparegués, així com més possibilitats de curar-se. Segons els autors, aquest assoliment es deu exclusivament a la cafeïna, i no a qualsevol altre component del cafè.

Això sí, els experts van recomanar que, si el pacient no és un bevedor habitual de cafè, ha de consultar abans amb el seu metge si ho pot afegir com a complement a la seva teràpia.