4 beneficis del cafè per als runners

Si ets dels qui no poden viure sense la seva dosi diària de running i t’estàs entrenant per a la propera marató, segueix llegint. A hores d’ara segur que tindràs molt clar quins aliments pots prendre per millorar el teu rendiment i quin estil de vida necessites. Però el que potser no tindràs tan clar són els beneficis que et pot aportar el cafè en els teus entrenaments. Nosaltres t’ho expliquem.

  1. Protegeix el cor

 Segons un estudi publicat a la revista Circulation, el consum moderat de cafè té un impacte positiu en els vasos i fluxos sanguinis, a més de reduir el risc de sofrir malalties cardíaques. Per tant, la ingesta de cafè manté el rendiment i la salut del cor assegurats.

  1. Més potència

Al Regne Unit es va fer un estudi en el qual es va subministrar a triatletes una beguda amb 350mg de cafeïna, un cafè amb la mateixa quantitat de cafeïna, un descafeïnat i una beguda placebo. Al cap d’una hora d’haver començat la carrera, els més ràpids eren els qui havien pres les begudes amb cafeïna.

  1. Incrementa els antioxidants

Els antioxidants són bàsics a l’hora de mantenir un bon entrenament. I precisament els grans de cafè 100% aràbica, com els que seleccionem a Cafè Saula, són rics en uns antioxidants anomenats àcids cafeoilquínics. S’ha comprovat que consumir tres tasses de cafè aràbica al dia durant un mes pot arribar a reduir els marcadors de dany oxidatiu de l’ADN.

  1. Motivació extra

Perquè, al cap i a la fi, la motivació és el més important que cal mantenir a l’hora d’entrenar. La cafeïna és el complement ideal per reviure l’ànim i l’energia necessària per afrontar les dures marxes. I tu, a què esperes per incorporar el cafè a la teva dieta esportista?