El cafè ajuda a reduir el risc d’Alzheimer i Parkinson

D’entre els nombrosos beneficis que té el cafè, ara estudis recents han contribuït a sumar encara més la seva llista de punts positius. Segons una nova recerca feta per l’Institut del Cervell de Krembil de Toronto, Canadà, el cafè pot protegir contra el desenvolupament de la malaltia de l’Alzheimer i la malaltia del Parkinson.
Per fer les recerques, els especialistes van investigar tres tipus diferents de cafè: el torrat clar, el torrat fosc i el torrat fosc descafeïnat. Així van veure com tant el cafè fosc amb cafeïna com el descafeïnat tenien potencials idèntiques en les proves experimentals, fet pel qual van descobrir que el seu efecte protector no podia deure’s a la cafeïna.
Posteriorment, es va identificar un grup de compostos coneguts com fenilindans, que sorgeixen com a resultat del procés de torrat dels grans de cafè. Segons els investigadors, els fenilindans són únics perquè són l’únic compost investigat en l’estudi que impedeix agrupar-se, dos fragments de proteïnes comunes en l’Alzheimer i el Parkinson. Així doncs, els fenilindans són un doble inhibidor. I degut a que el torrat del cafè genera majors quantitats de fenilindans, el torrat fosc sembla ser més protector que el torrat lleuger.
Malgrat aquests avanços, la veritat és que encara es necessita molta més recerca abans de poder afirmar que el cafè sigui una cura per aquestes malalties.