El cafè és beneficiós per a la nostra salut hepàtica

Beneficios del café

Sabies que beure cafè s’associa a un menor risc de desenvolupar malalties hepàtiques? Almenys aquest és un dels resultats d’un estudi realitzat per les universitats de Southampton (Anglaterra) i Edimburg (Escòcia).

Els beneficis es perceben, segons l’estudi, tant en el cafè amb cafeïna com amb el descafeïnat, així com amb el cafè molt i l’instantani. Això sí, el seu punt màxim de benefici es percep a partir de les tres o quatre tasses al dia i, sobretot, en el cafè molt, gràcies als alts nivells de Kahweol i cafestol que es troben.

La recerca, publicada a BMC Public Health, ha analitzat a gairebé cinc-centes mil persones, el 78% consumidors habituals de cafè i el 22% no consumidors. A tots ells se’ls ha seguit durant una mitjana de 10 anys per a controlar els qui desenvolupaven malalties hepàtiques cròniques i afeccions hepàtiques relacionades.

El resultat ha estat que els bevedors de cafè tenien un 21% menys de risc de malaltia hepàtica crònica, un 20% menys de risc de malaltia hepàtica relacionada i un 49% menys de risc de mort per malaltia hepàtica crònica, que els que no bevien cafè.

Segons Oliver Kennedy, autor principal de la recerca, aquest estudi és el primer fins la data que ha analitzat, en un gran volum de població, l’efecte de diferents tipus de cafè i el seu efecte preventiu en malalties cròniques del fetge.