El secret del Latte Arte

El secret del Latte Arte
El secret del Latte Arte
El secret del Latte Arte

Avui us descobrim una de les arts més conegudes dins del món del cafè: el Latte Arte. Es tracta de vaporitzar o cremar la llet i abocar-la sobre un espresso amb l’objectiu de crear originals dissenys damunt del cafè. Encara que té diversos noms, com art en cafè o art barista, el títol de Latte Arte és el més conegut de tots. Una creativitat que, mal que ens pesi, és literalment consumida.

El 1980 el Latte Artte va arribar a aconseguir una gran popularitat en les cafeteries de tot el món, encara que aleshores només els baristes professionals eren capaços de fer amb l’escuma del cafè autèntiques obres d’art. En realitat, no hi ha dibuix que es resisteixi a l’hora de fer Latte Arte: cors, flors, animals, persones…

Encara que és un art difícil al principi, amb una mica de pràctica qualsevol persona pot acabar aprenent. Per començar, es necessiten dues coses: un shot d’espresso i llet vaporitzada. Cal tenir clar que l’espresso actua com a llenç mentre que la llet actua com el pinzell i la pintura.

Avui dia existeixen dues tècniques principals per fer Latte Arte: abocament i etching. L’abocament consisteix a abocar la llet vaporitzada des de la gerra dins de la tassa d’espresso, mentre que amb els moviments de canell i mans es va controlant la forma i la figura final. L’etching requereix de més habilitats tècniques i talent artístic. Consisteix a dibuixar sobre el cafè directament amb l’ajuda de diferents eines.

Us agradaria aprendre a fer Latte Arte?