El sucre, gran aliat del cafè

Hi ha qui diu que el sucre és el recurs utilitzat per la gent a qui no li agrada el cafè. Encara que és cert que per apreciar tot el cos, l’aroma i l’acidesa d’un bon cafè l’ideal és prendre’l sol, això no vol dir que no puguem delectar-nos afegint-li al nostre espresso altres sabors i textures.

Això sí, cal tenir clar que la forma d’endolcir un cafè és determinant en el resultat final. Per això, avui anem a analitzar quines són les millors opcions per que un cafè amb sucre no perdi la seva essència original.

Avui en dia al mercat podem trobar infinitat de substàncies amb efecte dolç, ja sigui el sucre tradicional, passant pels edulcorants artificials (sacarina, esparta…) fins a tot tipus de substàncies d’origen natural (auró, palmera…).

De totes aquestes varietats, però, el sucre estrella segueix sent el blanc o refinat. Aquest tipus de sucre ha estat sotmès a un procés químic de purificació que li priva de la melassa, una substància que cobreix el sucre moreno i li atorga el seu color característic.

Al no tenir melassa, el sucre blanc posseeix més sacarosa i, per tant, endolceix més. Però, per contra, li manquen les vitamines i minerals que aporta la melassa. D’aquí ve que sempre es parli del sucre moreno com el més saludable.

Una altra opció molt utilitzada per a tot tipus de begudes calentes són els sucres aromatitzats. Els més comuns solen tenir la base de vainilla, canyella, clau, anís estavellat, florals o cítrics.

I tu, amb quin sucre et quedes?