Els cafès més emblemàtics d’Europa

Els cafès més emblemàtics d'Europa
Els cafès més emblemàtics d'Europa
Els cafès més emblemàtics d'Europa
Els cafès més emblemàtics d'Europa
Els cafès més emblemàtics d'Europa
Els cafès més emblemàtics d'Europa

Europa no s’entén sense les seves cafeteries, bressol i lloc d’inspiració de grans intel·lectuals, escriptors, pintors i filòsofs. París, Londres, Praga o Viena són només alguns dels punts neuràlgics on es concentren més cafeteries històriques i emblemàtiques. A Café Saula hem fet una petita selecció que no us podeu perdre durant els vostres viatges per la Vella Europa.

Cafè Florian (Venècia, Itàlia)

Diuen que és el cafè més antic d’Europa. Va obrir les seves portes el 1720 i ocupa un privilegiat lloc sota els pòrtics de la Plaça San Marcos de Venècia. Il·lustres personatges com Goethe, Proust o Dickens s’han assegut a les seves taules en búsqueda d’inspiració.

Cafè Central (Viena, Àustria)

A la capital austríaca, a part del mític Cafè Sacher, origen del deliciós pastís que porta el mateix nom, cal fer una parada obligada al Cafè Central. Amb més de 150 anys d’història, ha estat lloc de trobada de grans intel·lectuals com Freud o Trotsky. Avui dia els vienesos segueixen freqüentant el lloc per gaudir del seu magnífic cafè, així com la seva refinada rebosteria i els seus concerts de piano.

Maison Bertaux (Londres, Anglaterra)

Considerada la pastisseria més antiga de Londres, la Maison Bertaux va ser inaugurada el 1871 per un parisenc que fugia de l’exèrcit prussià. Situada en ple Soho londinenc, prop de Carnaby, és fàcil identificar la seva façana pintada de blau fosc i els seus tendals a ratlles blaves i blanques. Avui dia se segueixen servint, a més d’un deliciós cafè, uns extraordinaris pastissos i brioixeria elaborada diàriament de forma artesanal.

Cafè Metropole (Brussel·les, Bèlgica)

Es tracta d’una de les cafeteries més destacades de la capital belga, famosa per la seva decoració Art Nouveau. Un estil que ha sabut conservar des de la seva inauguració el 1890 i que ha estat declarat com a patrimoni artístic. En un ambient exquisidament refinat, aquest indret segueix sent una de les millors opcions on gaudir d’una bona tassa de cafè.

Cafè Fouquet’s (París, França)

Al seu moment vam fer un post sobre les millors cafeteries de Paris, així que ara volem afegir una cafeteria que no estava a la llista. Es tracta del Cafè Fouquet’s, fundat el 1899 i que forma part de l’Hotel Fouquet’s Barrière. Una de les cafeteries més renombradas dins de la socialité parisién, que compta amb unes esplèndides vistes als Camps Eliseus.

Cafè Europa (Praga, República Txeca)

Al més pur estil Art Nouveau, aquest cafè de 1906 gaudeix de meravelloses vistes a la Plaça Wenceslao. El seu interior recorda tota l’esplendor dels vells hotels europeus, i encara conserva els mostradors, grans miralls, revestiments i llums originals. Per descomptat, la selecció de tes i cafès que ofereix aquest lloc emblemàtic és un altre dels grans motius pels quals mereix la pena fer-li una visita.