Cafè de color blau, el nou Blue Latte australià

El món del veganisme a Austràlia ha fet un pas més enllà amb la creació del Blue Latte. Es tracta d’una elaboració pròpia de la cafeteria Matcha Milkbar, a Melbourne, on han aconseguit fabricar una cosa que fins aleshores semblava impossible: llet de color barrufet. Per aconseguir aquest color, tan poc natural en els productes d’alimentació, s’ha realitzat una mescla amb la pols d’una espècie d’alga autòctona de color blau, llimona, gingebre d’atzavara i llet de coco.

El resultat és una espessa llet completament vegana amb sabor a algues marines i, com no, amb cafè descafeïnat. En definitiva, un cafè amb sabor a mar que costa vuit dòlars. Els creadors asseguren que en menys d’una setmana van aconseguir vendre més de cent unitats de Blue Latte. Com és possible?

Per començar, és un producte vegà i antioxidant, dos termes que en aquests últims anys sempre venen. A més, té un color molt atractiu i fotogènic, fet que és tot un regal per als fans d’Instagram (i per al prestigi dels seus creadors, per descomptat).

Acabarà arribant aquesta beguda a Europa? Segons Noemi Paoli, barista de Café Saula, si arribés es quedaria com una moda passatgera. “És un producte simpàtic i instagramable, però sens dubte el cafè perd molt protagonisme a la mescla”. No obstant això, la barista creu que sempre és positiu intentar innovar en la cafeteria, “però sense confondre cafès i peixos”.

Seguirem de prop als creadors australians!