La cafeïna protegeix la pell del sol?

Això sembla ser. Segons un estudi fet per la Universitat de Rutgers (Nova Jersey), la cafeïna pot ajudar a protegir la pell del sol. Atenció, això no vol dir que prendre’s un cafè suposi un antídot contra les cremades solars. Més aviat la recerca apunta al fet que la cafeïna és un bon ingredient per afegir a les fórmules de cremes i protectors solars d’última generació. I encara més important, aquest descobriment podria ajudar a desenvolupar nous tractaments per prevenir el càncer de pell, ja que la cafeïna afecta a un gen que destrueix les cèl·lules afectades pel sol.

Fins al moment, això sí, la cafeïna ha estat utilitzada per nombroses marques de cremes anti-arrugues, ja que aquest ingredient màgic també ajuda a reduir l’aparició de línies fines d’expressió, aclareix les ulleres i elimina les ulleres de sota els ulls.

Això sí, mentre no surtin a la llum nous productes solars amb cafeïna, aprofitem per recordar-vos que aquest estiu us protegiu del sol a consciència. Per exemple, prenent-vos un Cafè Saula a l’ombra d’una terrassa amb vistes al mar. Què us sembla?