Latte Art en 3D

Latte Art en 3D
Latte Art en 3D
Latte Art en 3D

A hores d’ara la majoria de vosaltres ja sabrà en què consisteix el Latte Art, és a dir, la creació d’originals dissenys damunt del cafè mitjançant l’abocament de llet emulsionada.

Però aquesta tècnica no podia quedar aquí. El japonès Kazuki Yamamoto ja fa un temps que ha començat a portar aquest art a un altre nivell. L’artista no es va conformar amb crear figures en 2D, sinó que també va decidir construir espumoses creacions en 3D. La seva habilitat l’ha dut a dissenyar una infinitat de sorprenents figures, que van des d’una girafa, fins a un ós polar o un gat que “salta” cap a una altra tassa plena de peixos.

Malgrat la dificultat i alta creativitat que comporta fer aquest tipus de figures, la nostra barista de Cafè Saula, Diana Bardanca, creu que amb el Latte Art en 3D “se li està donant més protagonisme al dibuix que a la pròpia qualitat i acabat del cafè”. Segons Bardanca, “es desvirtua el valor del cafè i el de l’ofici de barista”.

Això no treu, però, que no puguem gaudir d’aquests increïbles dissenys que desafien la gravetat. Seguirem atents a les noves creacions de Yamamoto.