L’espresso perfecte

L’espresso perfecte
L’espresso perfecte

Per explicar com s’aconsegueix un espresso perfecte primer de tot ens hem de preguntar…què és exactament un cafè espresso?

Tot va començar el 1906 quan l’italià Luigi Bezzera va instal·lar les primeres màquines de cafè exprés en el seu stand de la fira de Milà. Ell mateix va ser el primer a utilitzar l’expressió “espresso”, que prové d’un verb italià que significa “sotmetre a pressió”, i que és exactament el que es fa amb el cafè.

La seva idea consistia a fer cafè al moment, “expressament” per al client. El resultat era un cafè extractat, que s’aconseguia a força de sotmetre poca quantitat d’aigua a una alta temperatura i una pressió elevada a través de la màquina de cafè esprés. Per primera vegada s’aconseguia un cafè molt concentrat, curt, aromàtic, amb cos i crema a la superfície.

La seva tècnica ha arribat fins al dia d’avui, encara que fer un bon espresso sigui tot un art. És molt comú pensar que un bon espresso es fa només gràcies al tipus de cafè o a una mòlta específica. Però molt més important és controlar la combinació perfecta entre pressió i temps de preparació, així com conèixer a la perfecció l’equip amb el qual treballem; com el molinet, la màquina de cafè o el depurador.

A Cafè Saula sempre hem incidit en la importància que té la correcta cura i manteniment de les maquines de cafè dels nostres clients, per això disposem d’un servei tècnic altament qualificat per poder oferir sempre el millor espresso.