Per què ens encanta la cafetera italiana?

Qui no té el record de la meravellosa aroma de cafè que inundava la casa als matins? Ara amb la popularitat de les màquines de càpsules s’ha perdut una de les màgies que proporcionava el cafè a totes les llars. Un motiu més que suficient pel qual les cafeteres italianes ens encanten i creiem que no haurien de desaparèixer de les nostres cuines.

Però no només per això reivindiquem l’ús de la cafetera italiana, també anomenada cafetera moka. Un altre dels motius pels quals destaca és per la seva senzillesa i gran facilitat d’ús. Bàsicament consta de dues parts diferenciades: la de baix, que és on es posa l’aigua a bullir, i la de dalt, on hi ha el cafè mòlt. En posar-la al foc, l’aigua puja fins a dalt, de manera que en pocs minuts acaba infussionant el cafè.

Per si encara no fos suficient, la cafetera pot arribar fins a 1,5 bars de pressió i és molt econòmica, versàtil i molt fàcil de netejar. A més, es pot fer més d’una tassa alhora, depenent de la grandària de la cafetera.

I un últim detall, no menys important: un Café Saula preparat en una cafetera italiana ofereix un cafè amb molt sabor, intensitat i cos.

I tu, t’animes a preparar el cafè amb la cafetera italiana?