Què és el Flat White?

Se’n parla al món barista però poca gent sap què és exactament. Per començar, sembla que el Flat White va aparèixer a Oceania als anys 80 i els australians i neozelandesos porten més de 30 anys disputant-se l’autoria d’aquest cafè.

La història és que després de la Segona Guerra Mundial molts italians van emigrar a les antípodes i allà es van endur els seus famosos cappuccino i espresso. Però als 80 els habitants es van cansar de tanta escuma i van començar a demanar el seu cafè amb el terme “flat” (pla). Així doncs, el Flat White fa referència al color de la llet emulsionada (blanc) i a l’espessor de la capa (pla). Més tard el Flat White va viatjar a Amèrica i a Europa, on va tenir molta popularitat.

Molts baristes coincideixen que el Flat White original es prepara en una tassa d’uns 150ml amb dos shots d’espresso i una capa fina de llet lleugerament emulsionada. Encara que, com en tot, existeixen moltes altres maneres de preparar-ho. El que sí està clar és que el resultat és una beguda sedosa amb un intens sabor a cafè.

T’animes a provar un?