Recepta de panellets de cafè

S’acosta la castanyada i la celebració del Dia de Tots Sants, l’època en la què a Catalunya, València, Aragó i les Balears es preparen els panellets, els dolços típics d’aquestes dates.

Es tracta d’uns postres molt nutritius que ens aporten greixos saludables i que estan recomanats per a persones amb colesterol i restrenyiment.

Encara que els més populars siguin els panellets d’ametlles, pinyons o coco, com a bons cafeters que som avui us ensenyarem la recepta de panellets de cafè.

Ingredients (per a quatre persones):

1 patata de 125 gr

175 gr d’ametlla mòlta

145 gr de sucre

pela d’1/2 llimona ratllat

10-15 gr de Café Saula mòlt (de la vostra varietat preferida)

Elaboració de la recepta de panellets de cafè:

Primer cal embolicar la patata en film transparent (apte per a microones) i fer uns petits talls al film amb un ganivet. Posa la patata al microones a potència màxima al voltant de 2 minuts, fins que vegis que estigui cuita. Una vegada finalitzat el procés, retira el film de la patata amb cura i lleva-li la pell abans que es refredi. Seguidament aixafa la patata fins que quedi reduïda a puré.

Afegeix a la patata, l’ametlla mòlta, el sucre i la ratlladura de llimona. Barreja bé. Quan la massa sigui homogènia, agrega el cafè mòlt i barreja’l fins que quedi el cafè ben integrat.

Embolica la massa en paper de film i deixa-la refredar al frigorífic durant 2 hores.

Cobreix la safata del forn amb paper de fornejar i distribueix damunt la massa, que s’ha dividit en petites formes de croqueta. Fes petits talls a cada massa abans de fornejar-ho tot a 160º durant 7 o 8 minuts.

Ja estan preparats per gaudir!