Records dels orígens de Cafè Saula

Una tassa de cafè mou sentiments i passions. Uns sentiments que molt bé es poden igualar amb els records que ens evoquen a Cafè Saula els orígens de la nostra empresa familiar.

Una ciutat portuària i plena de vida, Barcelona. Un barri enigmàtic, el Raval. És aquí, en el petit carrer de Sant Antoni Abat número 61, on un jove emprenedor va començar a perfilar el seu destí. Aquest noi era Lluís Saula Pons (1924-2013), un somniador que va sortir del seu poble natal, Calella de la Costa, per anar a provar sort a Barcelona. Provinent d’una família amb gran vocació industrial, als seus inicis va començar a importar i vendre els productes de pasta que s’elaboraven a Can Saula, així com galetes, caramels i confits, entre d’altres. Ben aviat l’amor va trucar a la seva porta i es va casar amb Mª Teresa Puig Montserrat, qui es va sumar al negoci aportant una gran destresa comercial. La seva vida era molt senzilla i no anava gaire més enllà d’aquell petit carrer del Raval, on a sobre de la botiga hi tenien la seva llar.

Corria l’any 1950 quan les ànsies per millorar el seu petit negoci van fer que en Lluís es comencés a interessar pel món del cafè. Poc a poc va anar aprenent l’art de comprar el cafè verd que arribava al Port de Barcelona i va adquirir una màquina torradora de la marca ‘Pascual’. El terrat del seu edifici va esdevenir el lloc perfecte per torrar la producció, que anava directe a la botiga, uns pisos més a baix.

Tres pots cilíndrics de vidre col·locats sobre el mostrador van ser suficients per començar aquesta nova aventura. En un hi havia cafè natural, en l’altre cafè torrefacte i en el tercer cafè colonial, provinent de Guinea Equatorial, que aleshores era una província espanyola.

Molts anys i canvis han passat des d’aleshores. D’una petita botiga del Raval de Barcelona Cafè Saula ha passat ha produir més d’un milió dos cents mil quilos de cafè a l’any. Tot i això, l’esperit familiar i l’obsessió per mantenir una gran qualitat en tots els nostres productes ens han seguit acompanyant al llarg de tot aquest temps.