Diferències entre el cafè robusta i l’aràbica

És possible que quan aneu a un bar o compreu cafè en un supermercat no us fixeu en quina varietat de cafè esteu comprant exactament. La realitat és que moltes són les diferències entre les dues grans varietats de cafè que existeixen: el cafè Robusta (Coffea Canéphora) i el cafè Aràbica (Coffea Aràbica).

Per començar, el cafè Robusta té aproximadament el doble de cafeïna que l’Aràbica. És un tipus de varietat originaria d’Àfrica Central que, en créixer en zones seques, és poc digestiu, té un gust final amarg, amb molt de cos i poc perfumat. El seu cultiu representa el 43% de la producció mundial i és un cafè més econòmic que la varietat Aràbica.

L’altra varietat, la més cara i apreciada de totes, i amb la que Cafè Saula treballa exclusivament, és l’Aràbica. Es tracta d’una espècie originaria d’Etiòpia, tot i que pot créixer en altres països que es trobin entre els 500 i 2.400 metres d’alçada. Aquesta varietat representa el 56% de la producció mundial i posseeix una concentració de cafeïna d’un 1,7% com a màxim. Com a resultat, el cafè Aràbica crea una beguda més aromàtica i suau al paladar, i també és més digestiva. Les subespècies més apreciades d’Aràbica són el Moka, Maragogype, Bourbon, Mondo Novo, Leroy, Caturra, Icatu, Catuay o Marella, entre d’altres.

Vols descobrir més coses sobre el cafè arábica? Aquí t’expliquem més!