Ripple Maker, la cafetera que reprodueix imatges

S’imagina una cafetera que reprodueix sobre la superfície del cafè imatges personals en tan sols 10 segons? Aquesta cafetera existeix. Es diu Ripple Maker i acaba de ser presentada a la fira de dispositius electrònics CE, que s’ha celebrat recentment a Nova York.

Aquesta cafetera, que està destinada a bars i cafeteries amb un preu de sortida de 900 euros, utilitza tècniques d’impressió 3D amb un sistema d’injecció de tinta que avoca extracte natural de cafè amb una gran varietat de tonalitats. Amb aquest sistema, els cambrers o baristes poden seleccionar un disseny predeterminat o carregar noves imatges via Wi-Fi en el sistema de la cafetera. Una vegada escollit el dibuix, aquest és imprès amb gran definició i en menys d’un minut sobre l’espresso o capucchino.

La companyia creadora d’aquesta nova màquina, la israeliana Stream CC, ja ha informat que ha signat un acord per instal·lar aquestes cafeteres a les sales executives i de primera classe de Lufthansa per a finals d’aquest any.

Això sí, sembla que aquesta cafetera s’erigeix com un nou enemic per al treball manual i artesà que fan els baristes amb el latte art. Qui guanyarà la partida?